dilluns, 15 de febrer del 2010

Miratges vistos des del Circ Raluy

Al desembre de l’any passat (2009) es va publicar El Secret dels Miratges, un petit llibre científic en el qual l’autor exposa una nova teoria sobre els orígens o les causes dels miratges. Està editat en català, castellà, i anglès – amb traducció feta per nosaltres! Veure els nostres noms en un llibre sempre és una petita alegria.

A banda de la nostra implicació en el llibre, i la teoria en si, també trobem interessant el fet de que aquesta obra sigui d’un autor local amb una professió poc habitual – ens referim al pallasso Lluis Raluy, del Circ Raluy! A més a més de la feina en si, poder conèixer a Lluis i xerrar amb ell dins de la seva caravana va ser una experiència única.

El llibre està editat per l’editorial Cinctorres, on es pot trobar més informació. A continuació us adjuntem el text de la contraportada en català:

El Pallasso Matemàtic. Lluís Raluy Tomás surt tots els dies a la pista del Circ Raluy, vestit de pallasso, per fer feliços a nens i grans. És un home de sensibilitat profunda, manifestada en diversos camps, com ara la música o la pintura. I, al mateix temps, més enllà del seu aspecte despreocupat quan no es troba a la pista, el nostre pallasso té una ment privilegiada per a l’especulació matemàtica, i una capacitat didàctica que no és freqüent en els que es dediquen a aquestes tasques.
Aquest llibre és una prova fefaent del que estem dient. L’editorial Cinctorres Club ja va publicar la traducció anglesa d’una obra fonamental del nostre autor: Ingeniosa teoría del Espacio y del Tiempo. Actualment estem treballant en la segona edició de l’obra, Ámbito de los números primos, su estructura y distribución, conjetura de Goldbach, que també ha estat traduïda a l’anglès.

Foto de Lluís cedida per Jorge Lizana – click aquí per altres fotos seves.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada